Tekstschrijven

Bruce Springsteens monsterhit Born In The USA bestaat uit maar twee gitaarakkoorden (spoiler: de B en de E). En Freddie Mercury had niet meer dan 28 woorden nodig om It’s A Beautiful Day te schrijven. Je hebt dus niet veel nodig om iets bijzonders en blijvends te kunnen creëren.

 

Een goede tekst brengt je boodschap duidelijk over. Goede teksten zijn geschreven met woorden die niet jeuken, bevatten weinig ambtelijke termen, hebben een kop en een staart, houden de aandacht van de lezer vast, spreken de taal van jou of jouw organisatie en bevatten emotie: er mag best wat bloed doorheen stromen. Een sterke tekst bevat niet meer woorden dan nodig: elk woord moet iets toevoegen. Minder is vaak meer, al zullen tekstschrijvers die zich per woord laten betalen het misschien met me oneens zijn.

 

Heavy Mettaal schrijft teksten voor zo’n beetje alle denkbare doeleinden. Uitgewerkte interviews, complete bedrijfsreportages, journalistieke producties, maandelijkse blogs en speeches op precies de juiste toonhoogte, maar ook shortcopy: pakkende pay-offs, treffende webteksten en social media-uitingen om te zorgen dat die webteksten ook daadwerkelijk gelezen worden.

× WhatsApp me!