Mijn diensten

“Ga je iets met heavy metal doen”, vroeg de aardige KvK-medewerker toen ik mijn onderneming kwam inschrijven. Maar daar zou de wereld niet beter van worden. Ik doe wél dingen met taal. Lees maar eens verder, als je wilt.

1

Tekstschrijven

Word jij enthousiast als iemand beschrijft dat hij door zijn out-of-the-box-benadering een stakeholder ontzorgd heeft? Ik krijg dan de neiging om hard weg te lopen en nooit meer terug te komen. Toch is het zorgwekkend hoe vaak dit soort vaagtaal onbestraft opduikt.

Een goede tekst bevat geen woorden die jeuk veroorzaken. Een goed verhaal is kraakhelder, heeft een kop en een staart en de kracht om de lezer tot de laatste punt te boeien.

Ik vertel jouw verhaal, wie je ook bent en wat je ook doet. In welke vorm en voor welke doelgroep je maar wilt. Uitgewerkte interviews, wervende vacatureteksten, bedrijfsreportages, blogs, nieuwsbrieven en speeches op precies de juiste toonhoogte, maar ook pakkende pay-offs, treffende webteksten en social media-uitingen om te zorgen dat die webteksten ook nog eens gelezen worden.

2

Social media

Of social media de wereld socialer maakt? Dat kun je je afvragen, als je in een treincoupé zit waarin iedereen naar zijn scherm zit te turen. Maar je kunt het effect ervan beter niet onderschatten. Voor voorbeelden daarvan moet je maar eens kijken onder Mijn werk.

Social media is dé manier om verkeer naar je website te leiden. Wat heb je aan mooie teksten en gesoigneerde foto’s op je site als niemand ernaar kijkt? Door de juiste woorden op de juiste kanalen te delen, zorg ik dat je doelgroep je opmerkt. Ik schrijf de berichten, zoek er een goed beeld bij en deel ze op het beste moment.

3

Redigeren

Ken je het Koningslied uit 2013 nog? Een prachtige muzikale ode aan onze nieuwe vorst, maar tekstueel was het misschien niet helemáál je van het. En dat is jammer, want daardoor kwam het chanson niet optimaal uit de verf. Met wat herschrijven en schrappen was onze vorst vast de koning te rijk geweest.

Vaak is er al een tekst die goede informatie bevat, maar niet prettig leesbaar is of gewoon rammelt. Dan is redigeren het juiste antwoord. De goede dingen blijven, de rest vervang ik of gaat overboord. Het resultaat is een flink opgefriste tekst die leest als een Thalys en zo mogelijk nóg beter klinkt dan het Koningslied.

4

Vertalen

Mensen verwachten van ons Nederlanders dat we moeiteloos Engels spreken en schrijven, alsof we allemaal Louis van Gaal heten. Dat is niet helemaal terecht. Een Engelssprekende de weg wijzen of het bos in sturen lukt vast nog wel, maar om je ideeën en berichten perfect te formuleren in een andere taal dan je moedertaal: that’s another cookie.

Heb je een Engelse tekst nodig waarin er niets lost in translation gaat? Ik heb een berg ervaring als vertaler en ben in bezit van het Cambridge Certificate in Advanced English. Alsof dat niet genoeg is, ben ik ook twee keer een weekend in Londen geweest.

5

Websites

Kan je website wel een opfrisbeurt gebruiken? Of heb je nog geen website maar wil je daar verandering in brengen? Blijf dan waar je bent, want ik kan het hele pakket verzorgen: vormgeving, fotografie en tekst.

Websites bouwen of verbouwen is een vak apart. Fotograferen ook. Eerlijk is eerlijk: er zijn mensen die daar veel beter in zijn dan ik. Ik werk samen met in topvorm verkerende vormgevers en vlijmscherpe fotografen. Ik schrijf de teksten en gegarandeerd dat jij na oplevering de koning(in) te rijk bent!

6

Vacatureteksten

Heb je nieuwe collega’s nodig? Slecht nieuws: je bent niet bepaald de enige. Vroeger, lieve kinderen, moest je als sollicitant opvallen met je brief. Nu is het juist de kunst om als werkgever te zorgen dat je vacature gezien wordt.

Gelukkig is er ook goed nieuws, want ik kan je helpen aan wervende en als je wilt humoristische vacatureteksten die wél opvallen, niet met drie vragen beginnen – het is geen kruisverhoor! – en vaak even doeltreffend zijn als de Braziliaanse Ronaldo in zijn betere jaren. Voor een heel vriendelijk bedrag, zodat je ook nog geld overhoudt om daadwerkelijk nieuwe mensen aan te nemen.

× WhatsApp me!