Het Grote Boek van Sinterklaas

Sinds een aantal jaar maak ik deel uit van de communicatiecommissie van Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond. Erg leuk en dankbaar werk, vooral na een kaartverkoop of het schrijven van een statement waarin we Zwarte Piet uitzwaaien (en niet op 6 december). Dan weet je waar je het allemaal voor doet. Gelukkig heeft het kasteel een veilige schuilkelder.

 

In 2018 had de commissie een lumineus idee: we gaan een mooi voorleesboek uitbrengen en vragen de bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens om het te schrijven. Helaas voor ons had Jacques andere plannen, maar dat boek moest en zou er komen. Dus ik moest het maar schrijven, zo luidde het democratische besluit (stemming: 5-1; de enige tegenstem was van mij).

 

Ik schreef twee versies. Niet omdat ik tijd te veel had, maar meer omdat versie 1.0 – over een typisch Helmonds gezin inclusief een aan like-en-winacties verslaafde Facebookmoeder, marketingyup Marcelo en de twee kids Kevin en Jayden – niet iedereens goedkeuring kon wegdragen. Versie twee gelukkig wel, en mijn eerste boek werd erg goed verkocht.

 

Leuk detail: een Belgische vrouw vroeg me om haar een boek op te sturen, wat ik natuurlijk graag deed. DHL bezorgde het pakketje snel en vakkundig, waardoor ik kan zeggen dat mijn debuut internationaal uitstekend is ontvangen!

× WhatsApp me!