Kasteeltuinconcerten op Tilt

De ochtend van 21 augustus 2015 leende zich prima voor een hardlooprondje, dus ik trok mijn loopschoenen aan. Die avond was het laatste Kasteeltuinconcert van het seizoen. De vriendelijke popcoverband Tilt uit Nederland zou de avond openen, waarna een André Hazes-imitator de avond zou afsluiten.

 

Met alle respect voor Tilt en een stuk minder voor de Hazes-imitator: ik kon me wel een verrassender slotstuk voorstellen. Een thrashmetalband die het podium afbreekt, om maar een voorbeeld te noemen. Dat zou natuurlijk nooit gebeuren, maar het idee leek me grappig. Ik nam me voor om, na het rennen, daar een stukje over te schrijven op mijn satirische website. Tijdens het lopen had ik het al grotendeels uitgedacht, want het was te warm om voor een pr te gaan.

 

Thuisgekomen schreef het stukje zich bijna vanzelf. Lang verhaal kort: de organisatie had per ongeluk de verkeerde band geboekt. Niet de aaibare nederpopband Tilt, maar de gelijknamige thrashmetalband uit het oosten van Polen. De band was al in Helmond en er was al betaald, dus terugsturen was geen optie meer. Hopelijk werd het die avond toch nog gezellig; zoiets liet ik de organisator zeggen in het verhaal.

 

Het liep al snel uit de hand. Een paar uur na publicatie had Omroep Brabant het overgenomen. En 3FM, luister maar. De organisator van de Kasteeltuinconcerten had intussen al twee keer gebeld of ik het artikeltje kon verwijderen. En hij schreef een geruststellend bericht op Facebook.

 

Gezellig werd het die avond in elk geval wel. Tilt, uit Nederland, had het natuurlijk ook gehoord en opende hun set sportief met een metalcover. Er waren die avond ook opvallend veel metalheads in de kasteeltuin. Niet iedereen kon het trouwens waarderen. Bijna moest ik het die avond wéér op een rennen zetten. Maar dat had ik die ochtend al gedaan…

× WhatsApp me!