Ruim € 1.500,- voor Stichting Ambulance Wens

Ruim € 1.500,- voor Stichting Ambulance Wens

Het is soms maar saai, die donkere lockdowndagen voor de kerst. Toch hoefde ik me de afgelopen weken niet te vervelen. Tussen eind november en 22 december was het vaste prik: dochters naar bed, dochters tien keer uit bed en uiteindelijk weer terug, laptop op schoot en rijmen maar, tot de elf in de klok was. In deze weken schreef ik zestig persoonlijke gedichten, goed voor € 1.525,-* voor Stichting Ambulance Wens!

Afgelopen 24 oktober kreeg ik een mailtje. De strekking: in 2020 heb je voor ons gedichten gemaakt op bestelling. Doe je dat dit jaar weer? In eerste instantie was ik dat niet bepaald van plan. Geen onwil, maar wel een gebrek aan tijd. De weken erna kreeg ik nog twee van zulke berichtjes. Nu is nee zeggen nooit mijn grootste kwaliteit geweest, dus ik besloot toch maar weer te gaan schrijven.

Natuurlijk moest ik nog wel een goed doel vinden. Die zijn natuurlijk niet moeilijk te vinden, zeker niet voor iemand die altijd doelman is geweest. Ik koos deze keer voor Stichting Ambulance Wens. Deze mensen doen geweldig werk voor mensen die nog maar weinig tijd hebben. Stichting Ambulance Wens zorgt dat de laatste wensen van deze mensen kunnen uitkomen. En dat doen ze heel goed. Helden zonder capes zijn het.

Veel aanvragen

Daarna ging het hard. Vooral in de dagen voor Sinterklaas liep het storm. Uit het hele land kreeg ik bestellingen. Maar ook de kerstgedichten zijn zeker nog niet uit de mode. Al met al ben ik ruim zestig uur bezig geweest met gedichten schrijven, Tikkies maken en sturen, de administratie bijhouden en zelfs posten op LinkedIn. Proberen de aandacht te grijpen op LinkedIn zal nooit mijn hobby worden, maar voor het goede doel is bijna alles geoorloofd.

Reacties

De reacties op mijn actie waren erg mooi, soms zelfs ronduit hartverwarmend. Ik kreeg aanvragen van bedrijven, die iets voor hun medewerkers of relaties wilden doen en mij vroegen een gedicht te schrijven. Veel particuliere aanvragen reageerden enthousiast en maakten dikwijls wat meer over dan de adviesprijs van € 10,- of € 17,50. En ik kreeg ook appjes van mensen die niet op een gedicht zaten te wachten, maar wel een bijdrage wilden leveren. Heel mooi natuurlijk en ik zal het nooit, nooit vergeten. Ik beloof niet dat ik volgend jaar wéér gedichten ga schrijven, maar dat zien we dan wel.

Nu kan ik even geen gedichten meer zien. Dat hoeft dan ook niet, want de actie zit erop. Nu is het tijd voor andere dingen: eindeloos kijken naar de laatste ronde van de laatste Formule 1-race van dit jaar, Home Alone 1 t/m 17 en de klassieke kerstfilm Haard van Nederland op SBS6. Zónder laptop op schoot; die mag even afkoelen.

Verantwoording

Tussen 17 november en 23 december 2021 schreef ik 60 gedichten: 22 medium-gedichten voor € 10,- en 38 XL-gedichten voor € 17,50. Vaak rondde ik het aantal regels wat naar boven af, zeker wanneer aanvragers veel nuttige input gaven. Veel aanvragers rondden hun bijdrage gelukkig ook naar boven af. De opbrengst van de gedichten was totaal € 1.205,-.

Vlak nadat ik mijn actie bekendmaakte, kreeg ik een appje van Roland van de Kerkhof van HypotheKerkhof:

Dat vond ik geen heel slecht idee (en nu nog steeds niet). 60 gedichten x € 5,- is € 300,- keiharde Johnny Cash voor het goede doel! Roland bedankt! Ten slotte waren er nog twee sympathieke weldoeners. Zij hadden geen gedicht nodig, maar wilden toch een bijdrage leveren: goed voor € 20,- extra. Merci bien!

Opgeteld resulteert dit in € 1.525,- voor Stichting Ambulance Wens. Ik heb het geld op 23 december overgemaakt. Voor de volledigheid en transparantie heb ik dit screenshotje van de transactie geüpload.

*Naschrift 26-12: na het bekendmaken van het resultaat ontving ik nog € 125,- aan donaties, waarmee de totale opbrengst op € 1.650,- komt!

Tot slot

Iedereen die me heeft geholpen om deze actie tot een succes te maken, of op dit punt nog niet is afgehaakt met lezen: dank je wel! Fijne feestdagen en op naar een hopelijk heel normaal 2022. En mocht je nog een tekstschrijver zoeken: ik ben voorlopig uitgedicht, dus ik maak na de feestdagen graag tijd voor je vrij!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× WhatsApp me!