Gedichtenservice levert 650 euro op voor Nationaal Fonds Kinderhulp

Gedichtenservice levert 650 euro op voor Nationaal Fonds Kinderhulp

Het late najaar is traditiegetrouw natuurlijk dé tijd om een mooie WK-wedstrijd op tv te bekijken. Helaas, om meerdere redenen, was het WK dit jaar in Qatar en vanwege het tijdverschil waren de verlengingsloze wedstrijden al rond 22.00 uur afgelopen. Dan kún je natuurlijk naar bed gaan, maar je kunt ook nog wat gedichten schrijven voor het goede doel (niet van Henk Westbroek). Het werd dat laatste. In een maand tijd schreef ik 47 sint- en kerstgedichten, goed voor € 650,-.

De afgelopen tijd moest ik best wel wat keuzes maken. Met hoeveel laat ik Nederland in de WK-pool van Qatar winnen? Bestel ik die vinylboxset van Stadium Arcadium van de Peppers? Koop ik die veel te dure en moeilijk verkrijgbare LEGO-set van het Home Alone-huis? Ga ik dit jaar weer gedichten schrijven voor een goed doel? En zo ja, wélk goed doel?

(De juiste antwoorden op deze levensvragen waren respectievelijk 6-0, ja, ik denk het niet, ja, Nationaal Fonds Kinderhulp.)

Vooral over het laatste antwoord moest ik best even nadenken. Goede doelen zijn er genoeg en ik zou ze het liefst allemaal steunen, maar dat is wat lastig. Dit jaar koos ik voor Nationaal Fonds Kinderhulp. Deze mensen helpen kinderen die opgroeien in armoede. En zeker in deze tijd zijn er natuurlijk (te) veel mensen en dus ook kinderen die het financieel zwaar hebben.

47 aanvragen

Na het aankondigen van de actie op LinkedIn – ik voel me nog steeds wat ongemakkelijk om daarop te posten maar voor het goede doel mag alles – liep het lekker! Uit het hele land kreeg ik bestellingen. Veel voor Sinterklaas, maar ook de kerstgedichten zijn zeker nog niet uit het seizoen. Alles bij elkaar schreef ik in een maandje tijd 47 persoonlijke gedichten. Als ik de opbrengst daarvan een beetje naar boven afrond, kom ik op € 650,- voor Kinderhulp. Ik weet zeker dat ze daar hele goeie dingen mee kunnen doen.

Nu kan ik even geen gedichten meer zien. Dat hoeft dan ook niet, want de actie zit erop. Nu kom ik toe aan andere dingen: YouTube-video’s van de penaltyreeks van Nederland – Argentinië vermijden, luisteren naar mooie elpees met de gordijnen dicht en de kerstverlichting aan en misschien toch nog maar proberen dat LEGO-huis te kopen op Marktplaats of Funda. Daar heb ik nu weer tijd voor.

Verantwoording

Tussen 25 november en 22 december 2021 schreef ik 47 gedichten: 28 medium-gedichten voor € 10,- en 19 XL-gedichten voor € 17,50. Vaak rondde ik het aantal regels wat naar boven af, zeker wanneer aanvragers veel nuttige input gaven. Sommige aanvragers rondden hun bijdrage gelukkig ook naar boven af. De opbrengst van de gedichten was, als ik het iets naar boven afrond, € 650,-.

Ik heb het geld op 23 december overgemaakt. Voor de volledigheid en transparantie heb ik dit screenshotje van de transactie en deze bevestiging geüpload.

Tot slot

Iedereen die me heeft geholpen om deze actie tot een succes te maken, of op dit punt nog niet is afgehaakt met lezen: dank je wel! Fijne feestdagen en maak er een mooi 2023 van. En mocht je nog een tekstschrijver zoeken: ik ben voorlopig uitgedicht, dus als je een leuke opdracht voor me hebt, maak ik na de feestdagen graag tijd voor je vrij!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× WhatsApp me!