Gedichtenactie levert € 1.045,- voor Nationaal Fonds Kinderhulp op

Gedichtenservice Heavy Mettaal

Gedichtenactie levert € 1.045,- voor Nationaal Fonds Kinderhulp op

 1) Ga je vrijdag mee bier drinken op Strijp-S? 2) Zal ik de elpees in een tasje doen? 3) Schrijf je dit jaar weer gedichten voor een goed doel?

Zomaar drie vragen die mensen vorige maand aan me stelden.

Voor de eerste twee vragen had ik geen hulplijn nodig. Voor de derde achteraf ook niet, maar ik moest er nog wel een uurtje of wat over slapen. Want gedichten maken kost heel wat avonduren, zeker als je het niet uitbesteedt aan Chad van het GPT-bureau. Uiteindelijk heb ik de platte knoop doorgehakt en de laptop op schoot gepakt om gedichtjes te maken. In een maand tijd schreef ik  € 1.045,- bij elkaar.

Dan nog een goed doel vinden. Dat is niet zo heel moeilijk, want die zijn er meer dan genoeg. Net als vorig jaar koos ik voor Nationaal Fonds Kinderhulp. Deze mensen helpen kinderen die opgroeien in armoede. Die zijn er helaas ook meer dan genoeg.

42 aanvragen

Zo’n keer of drie per jaar deel ik iets op LinkedIn. Eén keer om deze actie aan te kondigen – anders komen er zo weinig aanvragen binnen – één keer om schaamteloos stemmen te ronselen voor de verkiezing van Brabants Leukste Bedrijfsnaam van Omroep Brabant waarvoor Heavy Mettaal opnieuw was genomineerd en één keer om de opbrengst bekend te maken. Posten op LinkedIn zal nooit mijn hobby worden, maar voor een goed doel – niet zijnde het oppoetsen van je eigen ego – mag het eigenlijk best, vond de eenkoppige jury. Al snel kwamen de eerste bestellingen binnen. De piek lag voor Sinterklaas, maar ook kerstgedichten zijn nog in de mode.

Alles bij elkaar schreef ik in een maandje tijd 42 persoonlijke gedichten. Aangevuld met wat sponsoring – zie ‘Verantwoording’ hiernaast of hieronder – kom ik op € 1.045,- voor Kinderhulp. Ik weet zeker dat ze daar hele goeie dingen mee kunnen doen.

Nu ben ik wel even klaar met dichten. Dat is niet erg, want de actie zit erop. Even tijd om een redelijk assortiment mooie elpees op de draaitafel te leggen (om toerbeurten) en Home Alone te kijken met de dochters. Benieuwd hoe die film afloopt.

En of ik volgend jaar rond deze tijd wéér bier ga drinken op Strijp-S, elpees laat inpakken door Bob van Bob’s Vinyl en gedichtjes ga schrijven? Ik verwacht zeker twee keer een ‘ja’. Misschien ook wel drie keer, maar dat zien we dan wel.

Verantwoording

Tussen 23 november en 22 december 2023 schreef ik 42 gedichten: 25 medium-gedichten voor € 10,- en 17 XL-gedichten voor € 17,50. Vaak rondde ik het aantal regels wat naar boven af. Veel aanvragers rondden hun bijdrage gelukkig ook wat naar boven af. De opbrengst van de gedichten was € 610,-.

Dat is niet alles. Met dank aan een aantal fijne opdrachtgevers had ik in november al een feestmaand, zakelijk gezien dan. Ondanks mijn warme gevoelens voor de Belastingdienst, gun ik het Kinderhulp nog nét iets meer om daarvan mee te genieten, dus ik heb de opbrengst van nog wat uurtjes werk gedoneerd. Mijn hondstrouwe klant BanGroep deed ook nog een mooie duit in het zakje: BanGroep schonk spontaan € 200,- keiharde Johnny Cash.

Tot slot kreeg ik nog € 30,- aan spontane donaties van anonieme weldoeners met het hart op de juiste plaats.

Na het opmaken van de balans geeft de teller € 1.045,– aan. Ik heb het geld op 22 december overgemaakt. Voor de transparantie – want Heavy Mettaal is niet de FIFA – heb ik dit screenshotje van de transactie geüpload.

Tot slot

Iedereen die me heeft geholpen om deze actie tot een succes te maken, of op dit punt nog niet is afgehaakt met lezen: dank je wel! Fijne feestdagen en maak er een mooi 2024 van!

1 Reactie
  • Hans van de Ven
    Geplaatst op 10:33h, 22 december Beantwoorden

    Mooie aktie Matthijs!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× WhatsApp me!