Verkooptekst ouderlijk huis voor Funda

Sommige teksten zijn nét iets bijzonderder dan andere. Toen mijn moeder laat in 2022 besloot haar huis – het huis waarin ik ben opgegroeid – te verkopen, moest ik best even slikken. Natuurlijk moest het huis ook op Funda.

 

Makelaar Wouter de Vree, die ik iedereen met verhuisambities kan aanbevelen, vroeg me om de verkooptekst te schrijven. Dat wilde ik natuurlijk heel graag doen, want ik kende het huis aardig. Maar ik wilde er wel een andere tekst van maken dan de standaardteksten die je op Funda leest, vol clichés als ‘kindvriendelijke wijk’, ‘royale lichtpartijen’ en ‘zeeën van ruimte’. Allemaal leuk, maar de nabijheid van twee vriendelijke buurmannen, waarvan er één op redelijk niveau zingt, kwetterende tennissters én cafés op rolafstand is minimaal zo belangrijk.

 

Die belangrijke pluspunten heb ik dus niet onderbelicht gelaten in de verkooptekst die je hier kunt lezen. Ik wil heus niet beweren dat het door mij komt, maar het huis was snel verkocht. In een melancholische bui mis ik het nog wel. Gelukkig hebben we de foto’s nog, onder andere op Funda.

Funda-tekst ouderlijk huis Heavy Mettaal Helmond
× WhatsApp me!